dimarts, 12 de maig del 2015

Twitter… informació o desinformació?






                                                Resultado de imagen de twitter


Si anem en autobús o en alguna ocasió he agafat el tren és fàcil mirar al nostre voltant i comprovar com la majoria estem mirant el nostre mòbil. Twitter o facebook són les xarxes més populars.
Si ens centrem en el twitter de seguida ens informem dels darrers esdeveniments. Podem llegir articles d’opinió o notícies que fa pocs minuts que s’han publicat i a més a més centenars de tuits de gent com nosaltres que dóna la seva opinió o el seu parer.
Estem informats, per tant, del darrer succés però de vegades aquestes informacions no han estat contrastades i no han sorgit d’un mitjà seriós com un diari o la televisió sinó que la mateixa xarxa pot convertir una notícia falsa amb veritable només perquè s’està reproduint sense saber si és certa o no. Està clar que de vegades hi ha uns interessos concrets que pretenen manipular l'opinió pública.
D’aquí ve la meva pregunta. La pressa del nostre temps s’ha contagiat a la informació. Consumim notícies a la màxima velocitat i això fa que, en ocasions, ens empassem coses que després es demostren que eren mentida.
Per això, cal estar atents, particularment m’agrada molt el twitter però cal ser curosos i estar a l’aguait de la facilitat com es poden colar “notícies” que no ho són.

2 comentaris:

  1. D'acord amb tu Albert.
    A mi també m'agrada el Twitter i em va molt bé, sobretot, per aquells dies que no he estat molt pendent de la ràcio o notícies. Ara bé, com molt be dius, hem de saber separar el gra de la palla, i saber què creure o no. Jo ho tinc clar i, tan sols, confio en aquells tuits de fonts segures, és a dir, diaris i medis d'informació seriosos.

    Ara bé, cal una educació virtual al respecte i ensenyar que no tot s'hi val. Doncs, sempre hi ha aquelles persones que opinen molt ràpidament sense coneixement de causa

    ResponElimina
    Respostes
    1. També comparteixo aquesta visió, encara que li trec ferro considerant Twitter com una espècie de pati de veïnes on tothom hi diu la seva. Tu escoltes i no fas cas de ningú, a no ser que ho poguis comprovar directa o indirectament...

      Elimina