dijous, 14 de maig del 2015

El món dels blocs


Resultado de imagen de blogs







Segons l’informe Technorati del 2013, aportat pel Joan Campàs al tauler de l’assignatura, “ per al 61% dels bloggers, la principal font d'informació sobre marques, productes o serveis són altres blogs, davant el 46% del contingut de web (exclòs els blogs), el 33% de la televisió, la premsa i la publicitat exterior i el 16% dels banners publicitaris.” Això ens parla de la confiança en altres blocs dels mateixos blocaires que d’alguna forma busquen informació en blocs de persones que són afins a ells tant en els seus gustos com en les aficions.
A poc a poc hi ha una sèrie de blocs que han esdevingut una gran influència pels seus seguidors. Fins i tot alguns dels seus administradors han saltat a la fama i han ampliat el cercle que suposaven els seguidors del seu bloc.
Aquests dies m’he passejat pels blocs i, com ja he dit en un anterior apunt, hi ha de tot. Alguns són molt interessants i altres, es limiten a dir tòpics o repeteixen temes o idees que ja s’han publicat en diferents mitjans.
M’he interessat sobretot en els blocs de literatura i en els de les ressenyes literàries, amb la idea de fer el treball sobre aquests, i he vist que alguns tenen una forta credibilitat en el sentit que recomanen llibres o parlen de llibres d’una manera engrescadora i que pot fer que una novel·la sigui més llegida o no.
L’opinió d’aquests blocaires val més, de vegades, que algunes crítiques o entrevistes amb autors que llegim als diferents mitjans que, en moltes ocasions, només són operacions de màrqueting. Potser són més valuosos perquè encara molts d’aquests blocs són independents i només diuen la seva opinió sense estar pressionats per cap grup editorial. Són lliures en aquest sentit.
Però potser no del tot perquè també he vist altres blocs que parlen de llibres d’una manera molt, molt aduladora i amb un format molt semblant i això em fa dubtar. Potser com diu l’informe Technocrati a poc a poc les empreses se n’estan adonant d’aquesta nova forma d’arribar al públic i ja s’estan fent les passes necessàries per introduir-s’hi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada