dimarts, 26 de maig del 2015

El poder de les xarxes





Ara que som en plena ressaca electoral,. Vull comentar una pregunta del diumenge a la nit d’un reconegut periodista a diferents polítics i tertulians en una de les taules que es van fer per a comentar els resultats que s’anaven produint la nit de diumenge 24 de maig. La pregunta va ser : “Pot twitter fer caure o fer pujar un candidat a l’Ajuntament?’”

D’entrada va haver diferents opinions i sempre amb matisos però a mi em va cridar l’atenció per la força que es pressuposava a una de les xarxes socials més seguides.

Realment té aquesta força? Si és així, comencen a perillar el poder dels mitjans de comunicació convencionals. Les xarxes cada vegada més són presents a l’hora d’informar-se però també a l’hora de pressionar sobre qualsevol tema d’actualitat. Cal estar  alerta perquè també, com deia l’altre dia, es poden manipular però està clar que també són una forma de plantar cara a les informacions dels mitjans d’informació tradicionals.

2 comentaris:

  1. D'entrada, el plantejar la pregunta ja està donant per suposat que hi ha certa influència. Fins a quin punt? Doncs segons el número d'usuaris (quantitat) i qui siguin aquests (qualitat). A dia d'avui crec que es indubtable la creixent influència, a molts nivells, de Twitter

    ResponElimina
  2. Doncs, Albert, jo crec que ben fet, sí que pot. No sé si som conscients de fins a quin punt les xarxes tenen poder per a crear opinions o alterar eleccions, entre altres coses...

    Barack Obama les va utilitzar molt bé per aconseguir la seva primera presidència

    I, recordem com va perdre el PP al 2003 les eleccions estatals.
    Si en aquell moment es van organtizar les manifestacions arreu de l'Estat, via sms, per les mentides sobre l'atemptat de l'11-M, imagina't que no es podria organitzar ara per Twitter o Whatsapp que és molt més immediat i generalitzat, i gratuït.

    ResponElimina