dimarts, 21 d’abril del 2015

Tractament sexista...Fins quan?

Ja fa dies que el professor Campàs va penjar un vídeo al tauler sobre el tractament del cos de la dona a la televisió italiana i comentava el Joan Campàs que no cal anar buscant aquest tema en el fonamentalisme islàmic ja que també podem veure tractaments sexistes i pejoratius en les televisions occidentals.

A nivell de missatges subliminals podem destacar la manera com van vestits els homes i com van vestides les dones. Uns donen la imatge de seriosos, de tenir el coneixement, de ser els “importants” mentre elles només fan que mostrar el seu cos, donant la imatge de ser només entreteniment i diversió. No tenen per què ser intel·ligents ni serioses ni cal que aportin les seves opinions (en realitat ens estan comunicant que no en tenen) sinó que només han de ser atractives, lluint els seus encants.

La pregunta és com la nostra societat tolera aquest tractament sexista? Com no hi ha un seguiment d’aquestes imatges que perpetuen el tractament sexista? És lamentable veure que en ple segle XXI aquestes imatges apareixen i són consumides pels espectadors. Què poden pensar els nois i noies que veuen aquests programes? Fins quan ho haurem de suportar?

Com diu el professor. Sense comentaris

3 comentaris:

  1. Totalment d'acord Albert, però com ho trenquem? S'ha de regular per una legislació no-sexista? El sentit comú és el que hauria de manar, però no ho farà mentre hi hagi una industria tant potent al darrera com és el món de la moda i totes les altres empreses que viuren darrera d'ella.

    Jo tinc dues filles de dotze anys i mig i te'n faries creus de la roba que ja hi ha al seu abast, per no dir lo curtes o escotades que són algunes peces. Ja se'ls hi "ven" des de ben petites. I, per acabar-ho d'adobar, les talles. Les meves, tot i ser 'flacuchas' hi ha pantalons que ja els hi entra com un guant, d'estrets que són

    Ens agradi o no, una dona ha de demostrar el doble pel que val. Si va massa 'masculina' se l'etiquetarà de marimatxo o a saber, si va massa 'femenina' diran que provoca, si va .... Sempre se'ns mirarà i dirà més per com anem vestides que no pel què fem o som. Només cal veure com s'analitza la roba de totes les famoses, però mai veus que ho facin amb els homes

    ResponElimina
  2. Tens raó. És molt difícil tallar-ho però ja és una bona cosa que en siguem conscients d'això. Noietes de 12 i 13 anys ja es preocupen més del seu cos, amb totes les manies possibles, que de jugar o fer esport. Gràcies pel comentari!

    ResponElimina
  3. Ahora mismo tenemos a nuestro alrededor los llamados "metrosexuales" son chicos que se depilan, se arreglan las cejas, etc. es decir cuidan su imagen exterior tanto o más que las chicas, pero aún no he visto ni uno de estos en un programa de noticias, sin embargo en los llamados programas basura, están por todos los lados.
    Con esto quiero decir, que por el hecho de tener una imagen "cuidada" y salirse un poco del estereotipo "adecuadamente masculino" la sociedad tampoco los toman en serio a estos jóvenes.

    ResponElimina