dimarts, 9 de juny del 2015

Anàlisi lexicomètrica: Conclusions


 
Una vegada acabada l’anàlisi podem dir que aquest programa és una bona eina que permet analitzar un text en profunditat i d’una forma objectiva.

Si ens fixem en  les paraules més utilitzades veiem que el bloc de Sostres no només “Catalunya” apareix com paraula més citada sinó també “President”, “Mas” o “President Mas”. Potser s’aprecia una obsessió pel procés i per Catalunya per part de Sostres mentre que en els temes que tracta Graupera amb “partits”, “vida”, “política” o “Barcelona” tracta temes polítics més amplis i en aquest cas es reflecteixen les darreres municipals a Barcelona.
Malgrat ser dos blocs de caire polític també apareixen paraules com “vida”, “amor” o “mort” per part dels dos periodistes. Tenim el context en què ho fan la qual cosa ens diu que utilitzen la paraula “amor” en relació al futbol, Catalunya o Espanya i d’aquí podríem dir com s’utilitzen determinats sentiments per reflectir el tema de la independència de Catalunya.

És un treball que permet multitud de conclusions i reflexions ja que es pot analitzar paraula per paraula de tal manera que, com hem vist, es pot considerar una eina molt útil i adient per realitzar aquesta anàlisi de qualsevol text.

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada